Historisk arkiv

Pressekonferanse om finansuro og miljø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

FNs miljøprogram, UNEP, arrangerer onsdag en pressekonferanse om et initiativ om hvordan finansuroen kan møtes med styrking av miljøet. Initiativet er delvis finansiert av Norge. Pressekonferansen finner sted i London 22. oktober klokken 1 3 30 norsk tid. Miljø-og utviklingsminister Erik Solheim deltar gjennom en video.

FNs miljøprogram, UNEP, arrangerer onsdag en pressekonferanse om et initiativ  om hvordan finansuroen  kan møtes med styrking av miljøet. Initiativet er delvis finansiert av Norge. Pressekonferansen finner sted i London 22. oktober klokken 1 3 30 norsk tid. Miljø-og utviklingsminister Erik Solheim  deltar gjennom en video.
 
UNEPs leder  Achim Steiner  og den britiske miljøvernministeren Hilary Benn skal, sammen med fremstående økonomer, lansere det nye UNEP-initiativet  "Global Green New Deal". Budskapet er blant annet at naturvern og miljøinvesteringer kan skape nye og varige arbeidsplasser.
 
- Finanskrisen må ikke få oss til å glemme de langsiktige miljø- og fattigdomsproblemene. Tvert imot må veien ut av krisen gå i bærekraftig retning. Dette er poenget i UNEPs initiativ, og derfor er vi veldig glad for å kunne støtte det, sier Solheim.
 
Mer informasjon om pressekonferansen på www.unep.org
 
Erik Solheim er tilgengelig for kommentar.
 
Pressekontakt: Kommunikasjonssjef i Miljøverndeaprtementet, Jon Berg, tlf. 90569495.