Historisk arkiv

Solheim møtte leder av Clinton Foundation

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møtte i dag Ira Magaziner, leder av Clinton Foundation, til samtaler om mulig samarbeid på klimaområdet. Clinton Foundation er en stiftelse opprettet av tidligere USA-president Bill Clinton, opprinnelig med fokus på globale utfordringer innen helse- og miljøsektoren.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møtte i dag Ira Magaziner, leder av Clinton Foundation, til samtaler om mulig samarbeid på klimaområdet. Clinton Foundation er en stiftelse opprettet av tidligere USA-president Bill Clinton, opprinnelig med fokus på globale utfordringer innen helse- og miljøsektoren.

Stiftelsen er tungt inne på HIV/Aids-området, og har gjennom etableringen av Clinton Climate Initiative også gått aktivt inn i klima- og energisektoren. Her er hovedsatsingen rettet mot ren energi, energieffektivisering og utslippsreduksjoner ved økt satsing på tiltak i skogsektoren.
 
Samtalen dreide seg spesielt om muligheter for nærmere samarbeide innenfor felles satsingsområder som fangst og lagring av CO2 og reduksjon av utslipp fra avskoging i utviklingsland.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møtte i dag leder for Clinton Fundation, Ira Magaziner. Foto: Miljøverndepartementet.
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møtte i dag leder for Clinton Fundation, Ira Magaziner. Foto: Miljøverndepartementet.