Historisk arkiv

Utvalgte kulturlandskap i jordbruket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

20 utvalgte kulturlandskap i jordbruket skal pekes ut og få særskilt forvaltning. Fylkene nå bedt om å foreslå 2-3 områder som til sammen skal utgjøre et representantativt utvalg av landskap fra hele landet.

20 utvalgte kulturlandskap i jordbruket skal pekes ut og få særskilt forvaltning. Fylkene  nå bedt om å foreslå 2-3 områder som til sammen skal utgjøre et representantativt utvalg av landskap fra hele landet.

Regjeringen har fastsatt et mål om at spesielt verdifulle kulturlandskap skal være dokumenterte og ha fått en særskilt forvaltning innen 2010. På oppdrag fra Miljøverndepartementet og Landbruk- og matdepartementet har underliggende direktorater (Statens landbruksforvaltning, Direktoratet for naturforvaltning og Riksantikvaren) utarbeidet en rapport om forvaltning av utvalgte kulturlandskap i jordbruket.

Målsettingen er å løfte fram og synliggjøre områder med svært store biologiske og kulturhistoriske verdier gjennom særskilt forvaltning. Miljøverndepartementet og Landbruks- og matdepartementet  har bedt  Statens landbruksforvaltning, Direktoratet for naturforvaltning og Riksantikvaren om å foreslå inntil 20 utvalgte kulturlandskap i jordbruket. De foreslåtte områdene skal utgjøre et representativt utvalg av landskap fra hele landet, og bør baseres på forslag fra fylkene. Fylkene  er  nå bedt om å foreslå 2-3 områder som kan inngå i  disse  20 første områdene i satsingen Utvalgte kulturlandskap i jordbruket.

Les mer om arbeidet hos Landbruk- og matdepartementet