Historisk arkiv

Besøk fra India til Miljøverndepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim møtte torsdag Joint Secretary Hem Pande fra det indiske miljø- og skogdepartementet. Pande er i Norge for å delta på det fjerde møtet i den indisk-norske miljøarbeidsgruppen.

I møtet diskuterte Solheim og Pande de pågående klimaforhandlingene, og begge understreket betydningen av å ha en god bilateral dialog for bedre å forstå hverandres posisjoner. Solheim pekte også på at Norge ønsker å samarbeide nært med India om andre miljøspørsmål, og trakk særlig fram det indisk-norske prosjektet som skal levere solenergi til 30 indiske landsbyer. Målet er å oppskalere prosjektet til å omfatte 1000 landsbyer på litt sikt. Solheim sa videre at han så fram til å delta på Indias store klimateknologikonferanse i New Delhi senere i oktober, og til å møte den nye indiske miljøvernministeren, Jairam Ramesh.

På møtet i miljøarbeidsgruppen diskuterte India og Norge (ved siden av solenergi) samarbeid om naturmangfold og miljøgifter, og avtalte videre oppfølging av disse temaene.