Historisk arkiv

Norge og India har undertegnet miljøavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og den indiske miljøvernministeren Jairam Ramesh har undertegnet en samarbeidsavtale mellom Norge og India. Avtalen fokuserer spesielt på den grønne utviklingsmekanismen i Kyoto-avtalen.

Denne avtalen er et ledd i arbeidet med å styrke miljøsamarbeidet med India, og India legger stor vekt på den grønne utviklingsmekanismen (CDM) som anses for å være et hovedredskap for reduksjon av klimautslipp og viktig for overføring av ressurser og teknologi.

India er i dag den nest største mottakeren etter Kina av CDM-overføringer. 1400 prosjekter er godkjent, og hvis disse blir gjennomført innen 2012 vil det tilføre India 6 milliarder dollar og kompensere for 10 % av landets klimagassutslipp.

- Norge og India har et langt og godt samarbeid, og denne avtalen videreutvikler dette samarbeidet, sa den indiske miljøvernministeren, Jairam Ramesh, etter at avtalen var undertegnet.

- Samarbeidet mellom Norge og India har store muligheter, og oljefondet gjør nå flere grønne investeringer i India, sa miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim undertegnet miljøavtale med sin indiske kolega Jairam Ramesh. Foto: Miljøverndepartementet.
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim undertegnet miljøavtale med sin indiske kolega Jairam Ramesh. Foto: Miljøverndepartementet.