Historisk arkiv

Samarbeid med Romania om miljøteknologi og grønne offentlige innkjøp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet har inngått et prosjektsamarbeid med sitt rumenske søsterdepartement om miljøteknologi og grønne offentlige innkjøp. Målet med prosjektet er å styrke det nasjonale rammeverket for miljøinnovasjon i Romania, og å legge til rette for økt bruk av miljøteknologi og økt satsing på miljøkrav i offentlige innkjøp.

 Norge og Romania har felles mål om å redusere klimautslipp og både offentlig og privat sektor må bidra for å skape en framtid med lave karbonutslipp. EUs omfattende klima- og energisatsing setter nye miljøkrav og gir samtidig økonomisk stimulans til raskere utvikling og bruk av miljøteknologi i medlemslandene.

- Det er viktig at vi samarbeider for å finne gode løsninger både på europeisk og globalt nivå, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Fra norsk side vil Statens forurensingstilsyn (SFT) og Direktoratet for forvalting og IKT (Difi) ha viktige roller. Flere andre norske aktører vil bidra, i forbindelse med studiebesøk til Norge i løpet av 2010. Prosjektet mottar støtte fra EØS-midlene. Ca en fjerdedel av EØS-midlene går til miljøprosjekter.

Samarbeidet ble lansert tirsdag 22. september 2009 i Bucuresti. Konferansen ble åpnet av den rumenske miljøvernministeren og norske og rumenske aktører presenterte erfaringer med arbeid innen miljøteknologi og grønne innkjøp. Deltakere var rumenske myndigheter på sentralt og regionalt nivå, rumensk næringsliv, industriorganisasjoner, forskningsmiljøer og frivillige organisasjoner.

Nyttig informasjon: