Historisk arkiv

Solheim kommenterer Steinar Lems bortgang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Steinar Lem var en kunnskapsrik og idealistisk talsmann for et samfunn i pakt med naturens grenser. Særlig var han opptatt av å begrense forbruksveksten i vårt vestlige overflodssamfunn, slik at jordens ressurser også kunne strekke til for fattige lands behov, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i en kommentar til nyheten om at Steinar Lem har gått bort.

- Steinar Lem hadde skarpe meninger og både vilje og evne til å kjempe for dem. Slik fikk han både tilhengere og kritikere, og han var dermed en viktig opinionsdanner i samfunnsdebatten. Han bidro til å sette nye problemstillinger på dagsorden, og han stilte spørsmål ved vedtatte sannheter, også innenfor miljøbevegelsen, sier Solheim.

- Ikke minst det frivillige miljøvernarbeidet nøt godt av Steinar Lems innsats gjennom mange år. Alle vi som arbeider med miljøvern har mye å takke Steinar Lem for. Vi hadde trengt å ha ham med oss videre i møtet med nye utfordringer. Den beste måte å hedre Steinar Lems minne vil være å gjøre en enda sterkere innsats for de verdier han kjempet for, sier miljø- og utviklingsministeren.