Historisk arkiv

Heidi Sørensen lanserte fiskealarmen.no

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Statssekretær Heidi Sørensen var fredag med og lanserte det nye nettstedet fiskealarmen.no. Prosjektet gir fritidsfiskere en mulighet til å innrapportere rømt oppdrettslaks og antall lakselus på fisk de fanger.

- Å legge til rette for at de som er engasjert i fiske kan være med og bidra med informasjon og kunnskap på denne måten har jeg stor tro på, sier Sørensen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Veterinærinstituttet, foreningen Norske Lakseelver og Norges Jeger og fiskerforbund. Fritidsfiskere bes registrere antall lakselus på fisk fanget i vassdrag og sjø og også rapportere inn fanget oppdrettsfisk. Fiskerne blir bedt om å ta bilder av fisken og sende det inn til www.fiskealarmen.no via telefonnummeret 0-FISK (03475).

Les mer på nettsidene til Norges jeger og fiskeforbund

Les Heidi Sørensens innlegg på årsmøte for Norske Lakseelver

Statssekretær Heidi Sørensen sammen med Kåre Skår fra Veterinærinstituttet (t.v) og Alv Arne Lyse, prosjektleder for Norske Lakseelver og Norges Jeger og fiskeforbund. Foto: Miljøverndepartementet.
Statssekretær Heidi Sørensen sammen med Kåre Skår fra Veterinærinstituttet (t.v) og Alv Arne Lyse, prosjektleder for Norske Lakseelver og Norges Jeger og fiskeforbund. Foto: Miljøverndepartementet.