Historisk arkiv

Åpnet våtmarkssenter på Fornebu

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- Jeg har vært på flyplassen på Fornebu mange ganger før i tiden, men ante ikke at det fantes et så flott naturområde rett i nærheten. Dette unike naturmangfoldet må vi ta godt vare på, sa Heidi Sørensen da hun åpnet våtmarkssenteret i Lilløyplassen naturhus på Fornebu i formiddag.

– Jeg har vært på flyplassen på Fornebu mange ganger før i tiden, men ante ikke at det fantes et så flott naturområde rett i nærheten. Dette unike naturmangfoldet må vi ta godt vare på.

Heidi Sørensen slipper en ringmerket fugl sammen med Johnny Roger Pedersen fra Norsk ornitologisk forening. Foto: Marianne Gjørv

Heidi Sørensen slipper en ringmerket fugl sammen med Johnny Roger Pedersen fra Norsk ornitologisk forening da hun var på Fornebu for å åpne våtmarkssenteret i Lilløyplassen naturhus idag. (Foto: Marianne Gjørv/Miljøverndepartementet)

Det sa statssekretær Heidi Sørensen da hun fredag åpnet våtmarkssenteret på Lilløyplassen Naturhus på Fornebu. Senteret er blitt til i samarbeid mellom Miljøverndepartementet, Bærum kommune og en rekke frivillige miljø- og naturvernorganisasjoner. Huset inneholder blant annet en utstilling om våtmarker.

- Våtmarker er en naturtype som er i sterk tilbakegang, men som har stor betydning for plante- og fuglelivet. I naturreservatet på Fornebu er det 266 ulike fuglearter. Jeg er glad for det store lokale engasjementet og  vil ønske dere lykke til videre  som møteplass og kunnskapsbase, sa Sørensen.

Heidi Sørensen sammen med representanter fra Bærum kommune og Naturhuset. Foto: Marianne Gjørv

Heidi Sørensen sammen med Svein Finnanger i Bærum kommune, Rune Aanderaa i Sabima, Audun Brekke Skrindo fra Naturhuset. (foto: Marianne Gjørv/Miljøverndepartementet)