Historisk arkiv

Regnskogsatsningen får gode skussmål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

- første evaluering lagt fram i dag

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltok i dag på lanseringen av den første i en rekke evalueringer av Regjeringens klima- og skogprosjekt. De første resultatene viser at det norske initiativet har stimulert politikkutviklingen både internasjonalt og i skoglandene.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltok i dag på lanseringen av den første evalueringen av Regjeringens klima- og skogprosjekt. Foto: MiljøverndepartementetMiljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltok i dag på lanseringen av den første i en rekke evalueringer av Regjeringens klima- og skogprosjekt. De første resultatene viser at det norske initiativet har stimulert politikkutviklingen både internasjonalt og i skoglandene.

- Det er veldig hyggelig å få skryt for dette. Jeg tror dette er et av områdene der Norge er mest med på å forandre verden i en positiv retning, sier Erik Solheim.

Evalueringen av regnskogsatsningen er bestilt av Norads evalueringsavdeling utført av en konsulentgruppe ledet av det britiske selskapet LTS International. Det er Norads største evaluering noensinne. Rapportene gir en oversikt og foreløpig vurdering av hva initiativet har oppnådd siden starten for tre år siden og gir anbefalinger om det videre arbeidet.


Les evalueringsrapportene her (engelsk):

Bidrag til et internasjonalt REDD+ regime
Brasil
Indonesia
Guyana
DRC (den demokratiske republikken Kongo)
Tanzania

Sammendrag av landrapportene

Kontaktinfo: kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Brinch Sand
ebs@md.dep.no
Tlf: 22 24 59 90/932 47 007