Historisk arkiv

Friluftsområder skal tilrettelegges for alle

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Rundt 15 prosent av oss har en eller annen form for nedsatt funksjonsevne. Av over 600 registrerte friluftsområder er det bare tre prosent som tilfredsstiller kravene til å være godkjent for rullestolbrukere eller synshemmede. En ny Norsk Standard for universell utforming av opparbeidede uteområder skal bidra til at flere nå kan drive friluftsliv og andre utendørsaktiviteter.

Rundt 15 prosent av oss har en eller annen form for nedsatt funksjonsevne. Av over 600 registrerte friluftsområder er det bare tre prosent som tilfredsstiller kravene til å være godkjent for rullestolbrukere eller synshemmede. En ny Norsk Standard for universell utforming av uteområder skal bidra til at flere kan drive friluftsliv og andre utendørsaktiviteter.

- Det er mye god folkehelse i friluftsliv. Det at vi nå har fått en Norsk Standard for hvordan uteområder skal gjøres tilgjengelig for hele befolkningen er helt i tråd med regjeringens handlingsplan for universell utforming og økt tilgjengelighet. Nå håper jeg flest mulige kommuner og andre vil ta standarden i bruk, slik at en større del av befolkningen får mulighet til å komme seg ut i marka, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Les mer på nettsidene til Standard Norge.

Erik Solheim, Birgit Skarstein, Trine Tveter på Sognsvann. Foto: Gard Nybro-Nielsen

Erik Solheim sammen med Birgit Skarstein, kjent fra "Ingen grenser" og Trine Tveter fra Norsk Standard for å lansere en ny standard for tilrettelegging av friluftsliv for funksjonshemmede. (Gard Nybro-Nielsen)