Historisk arkiv

Miljøambassadørene fortsetter populær foredragsturné

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Bård Vegar Solhjell sender Miljøverndepartementets unge miljøambassadører ut på ny foredragsturné høsten 2012. Ambassadørene skal formidle kunnskap om miljø og inspirere elever på ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet, til å bli en ny grønn generasjon.

Bård Vegar Solhjell sender Miljøverndepartementets unge miljøambassadører ut på ny foredragsturné høsten 2012. Ambassadørene skal formidle kunnskap om miljø og inspirere elever på ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet, til å bli en ny grønn generasjon. 

- Vi har fått så mange tilbakemeldinger på at både lærere og elever setter pris på at det kommer noen utenfra og formidler kunnskap om miljøutfordringer. Ambassadørenes personlige historie og vinkling, bilder og gode animasjoner, blir trukket fram som noe av det som gjør at foredragene slår an hos målgruppen, sier Bård Vegar Solhjell.

Pågangen har vært stor fra skoler som ønsker besøk av en miljøambassadør og responsen fra både elever og lærere har vært svært gode:

 - Jeg har rådført meg med de andre lærerne som hørte på foredraget. Vi har sjelden vært så samstemt enige om noe: Dette var et veldig bra foredrag. Høy kvalitet på alle vis! Elevene var også enige.

Grizzlybjørner, krigermaur, torsk i Oslofjorden og gorillaer i regnskogen
Dersom elevene forventer et tørt miljøforedrag får de seg en overraskelse. De fire miljøambassadørene har hver sine vinklinger på foredragene, og bruker egenopplevde historier til å fargelegge foredragene. De fire som legger ut på turné igjen denne høstene er nyutdannede, kunnskapsrike og bereiste, og har et stort engasjement for å øke bevisstheten rundt klimaendringer og andre miljøutfordringer blant ungdom.

Generasjon Grønn
Dagens unge er de som får oppgaven og muligheten til å forme et grønnere samfunn i årene framover. Foredraget har derfor fått navnet Generasjon Grønn.

- Det er nødvendig å ha kunnskap om miljøutfordringene vi står ovenfor, og samtidig viktig å vite at det ikke er for sent å gjøre noe. Det finnes mange måter å være en del av løsningen, og jeg er opptatt av å formidle dette til elevene jeg møter, sier miljøambassadør Anne Olga Syverhuset.

Mer inspirasjon til gode løsninger og tiltak som virker, kan elevene finne på http://generasjongronn.no – en nettside som i tillegg til å presentere våre miljøambassadører, også inneholder gode videosnutter blant annet fra Øyafestivalen og det vellykkede avlsprosjektet for fjellrev på Oppdal.  Det er også en egen Generasjon Grønn-side på Facebook som fungerer som en møteplass der de unge både får og kan dele inspirasjon og kunnskap.

For mer informasjon om Generasjon Grønn miljøambassadører, se http://www.klimaloftet.no/generasjongronn

Mer informasjon:

Miljøambassadørforedrag: http://www.klimaloftet.no/generasjongronnforedrag

Generasjon Grønn inspirasjonsside: http://generasjongronn.no

Generasjon Grønn på Facebook: http://www.facebook.com/generasjongronn 

”- Fint at det ble lagt vekt på at vi selv kan gjøre en forskjell, både individuelt og som samfunn. Foredragets form og framføringa er relevant for alle fag. Et utmerket eksempel på hvor godt noe kan gjøres.”

” - Det er et flott tiltak som berører mange sider av temaet og med mange gode råd til ting vi i publikum kan gjøre for å gjøre en innsats for miljøet. Samtidig som det var flere problemstillinger som ga rom til ettertanker hos ungdommene, tror jeg. Veldig fint at det er presentert av unge mennesker (…).”

Sitater er hentet fra evalueringsrapport for våren 2012