Historisk arkiv

Ny direktør for Norsk Kulturminnefond

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Simen Bjørgen er ansatt som direktør for Norsk Kulturminnefond. Bjørgen er 42 år og bosatt i Garmo. Han er ansatt på åremål for seks år med mulighet for forlengelse i én periode.

Bjørgen er 42 år og bosatt i Garmo. Han er ansatt på åremål for seks år med mulighet for forlengelse i én periode. Siden 2011 har han vært direktør i stiftelsen Norsk Kulturarv. Før dette var han ordfører i Lom kommune i perioden 2003 - 2011. Han har også bakgrunn som daglig leder i Vågå Næringshage og som distriktssjef for Felleskjøpet.

Kulturminnefondet er et statlig organ under Miljøverndepartementet. Det ble opprettet av Stortinget i 2002 som en tilskuddsordning for bevaring av kulturminner og kulturmiljøer. Administrasjonen er lokalisert i Røros.

Kulturminnefondet er opprettet for å gi tilskudd til verneverdige kulturminner og kulturmiljøer og skal:

  • stimulere til økt verneinnsats fra eiere og næringsliv
  • bidra til å sikre at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer bevares og aktiviseres som grunnlag for opplevelse, kunnskap, utvikling og verdiskaping
  • støtte prosjekter hvor det er samspill mellom offentlige og private aktører

Etter ti års drift har Kulturminnefondet gitt tilsagn om tilskudd til 1694 prosjekter. Totalt er 303 millioner kroner bevilget.