Historisk arkiv

- Oppretter referansegruppe forvaltningsplanen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernministeren inviterer berørte interesser til å komme med innspill og synspunkter om oppfølgingen av forvaltningsplanen gjennom en referansegruppe.

Pressemelding

Dato: 11.09.06

Miljøvernminister Helen Bjørnøy:

- Oppretter referansegruppe for oppfølging av forvaltningsplanen

Miljøvernministeren inviterer berørte interesser til å komme med innspill og synspunkter om oppfølgingen av forvaltningsplanen gjennom en referansegruppe.

- Jeg synes det er viktig å involvere interessegrupper for å sikre en god gjennomføring av forvaltningsplanen. Næringslivsinteresser, frivillige organisasjonene, samiske interesser, lokale og regionale krefter oppfordres herved til å delta aktivt i dette arbeidet, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Etablering av referansegruppen skal bidra til åpenhet i arbeidet med gjennomføringen av forvaltningsplanen og være en arena hvor berørte interesser sikres anledning til å komme med innspill og synspunkter til myndighetene om oppfølgingen av forvaltningsplanen. Referansegruppen vil være åpen for deltakelse fra alle berørte interesser.

I St. meld. nr. 8 (2005-2006) Helhetlig forvaltningsplan for det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten (forvaltningsplan) varslet regjeringen at den ville etablere en referansegruppe for arbeidet med økosystembasert forvaltning av Barentshavet. For ytterligere informasjon se Miljøverndepartementets internettside om Forvaltningsplan Barentshavet.

Første møte i referansegruppen vil etter planen holdes i april 2007.

Les hele invitasjonen (pdf)

Kontaktperson: Geir Klaveness, tlf 22 24 59 42