Historisk arkiv

Bjørnøy inviterer til feiring av Birkelunden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Helen Bjørnøy inviterer Oslos befolkning til feiring av at Birkelunden er fredet som Norges første kulturmiljø i by.

Pressemelding

Dato: 28.04.06

Priv. til red:

Miljøvernministeren inviterer til feiring av Birkelunden kulturmiljø lørdag 6. mai

Miljøvernminister Helen Bjørnøy inviterer Oslos befolkning til feiring av at Birkelunden er fredet som Norges første kulturmiljø i by. Miljøverndepartementet arrangerer i samarbeid med Oslo kommune, Grünerløkka Næringsråd, Riksantikvaren og Byantikvaren en markering av dette i Birkelunden, lørdag 6. mai fra kl. 13 til 14.

Det blir et variert program, med lokale kulturinnslag fra Kunsthøgskolen, Grünerløkka skoles musikk-korps og artisten Ole Paus. Det blir taler ved miljøvernminister Helen Bjørnøy og byrådsleder Erling Lae. Miljøvernministeren og de inviterte gjestene kommer til Birkelunden i veterantrikk til Oslo Sporveier. Arrangementet vil foregå ved trikkeholdeplassen fra klokken 13.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy åpnet tegneutstillingen på Grünerløkka skole. Foto: Miljøverndepartementet.Miljøvernminister Helen Bjørnøy åpnet tegneutstillingen på Grünerløkka skole. Miljøverndepartementet har utlyst en tegnekonkurrans for elevene på skolen i forbindelse med fredningen av Birkelunden. Vinneren blir kåret lørdag 6. mai under markeringen av at Birkelunden er fredet som kulturmiljø. Foto: Miljøverndepartementet.

Det arrangeres også byvandringer for publikum i det fredede kulturmiljøet, kl. 12 og 14.

Pressen ønskes velkommen!

Kontaktpersoner:

Miljøverndepartementet: Informasjonsrådgiver
Ingun Larsen tel 92 60 77 42

Riksantikvaren: Presserådgiver
Asgeir Spange Brekke, tel 90 02 80 61