Historisk arkiv

Gir mer penger til strandsonesaker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Regjeringen gjeninnfører og utvider ordningen med gratis juridisk bistand til kommunene. Ordningen skal fra nå av gjelde alle kommuner og er ikke lenger begrenset til konflikter som kun berører ferdselshindringer i strandsonen.

Pressemelding

Dato: 03.05.06

Miljøvernminister Helen Bjørnøy:

Gir kommunene mer penger til å løse konflikter i strandsonen

Regjeringen gjeninnfører og utvider ordningen med gratis juridisk bistand til kommunene. Ordningen skal fra nå av gjelde alle kommuner og er ikke lenger begrenset til konflikter som kun berører ferdselshindringer i strandsonen. Ordningen skal være et hjelpemiddel i alle konflikter som handler om å sikre allmennheten bedre tilgang til strandsonen.

Regjeringen har i år økt bevilgningene til kommunene betraktelig. To millioner kroner er satt av til ordning med gratis advokathjelp.

- Det er en stor politisk og administrativ utfordring for kommunene å ivareta nasjonal politikk i strandsonen. Gratis juridisk bistand til kommunene er et effektivt virkemiddel for å bedre tilgjengeligheten til strandsonen, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

I dag besøkte miljøvernministeren Vestby kommune som fører en aktiv strandsonepolitikk. Erfaringene fra Vestby og andre kommuner er en av grunnene til at ordningen nå utvides og videreføres til alle kommuner.

- Den negative utviklingen har vært tydeligst i Oslofjorden og på Skagerrakkysten, men nå øker også presset i resten av landet. Særlig nær byer og større tettsteder, men også i nærheten av innlandsvann og vassdrag, sier Bjørnøy.

Ordningen med juridisk bistand til kommunene består i at kommunene med krevende juridiske problemstillingen gid adgang til å få problemstillingene vurdert av advokater som Direktoratet for naturforvaltning benytter.

Les mer juridisk bistand til kommunene