Historisk arkiv

Gratulerer vinneren av Sofieprisen 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminster Helen Bjørnøy gratulerer den argentiske miljø- og menneskerettighetskjemperen Romina Picolotti med Sofieprisen 2006.

Pressemelding

Dato: 29.03.06

Miljøvernminister Helen Bjørnøy:

Gratulerer vinneren av Sofieprisen 2006

Miljøvernminster Helen Bjørnøy gratulerer den argentiske miljø- og menneskerettighetskjemperen Romina Picolotti med Sofieprisen 2006. Sofiestiftelsen kunngjorde i dag at hun får prisen for sitt arbeid med å knytte ansvar for miljøødeleggelser til kampen for grunnleggende menneskerettigheter.

- Prisvinneren bruker jus og menneskerettigheter for å beskytte urfolk og andre sårbare grupper som rammes av miljøødeleggelse. Juryen legger vekt på hvordan hun har synliggjort at utbytting av naturen også skader mennesker og deres miljø, sier Bjørnøy.

Romina Picolotti er grunnlegger og leder av CEDHA, The Center for Human Rights and Environment i Argentina. Senteret fremmer menneskerettigheter i et miljøperspektiv og har opprettet et eget advokatkontor for menneske- og miljørettigheter som tilbyr gratis rettshjelp.

Helen Bjørnøy vil overrekke prisen til Romina Picolotti når hun kommer til Oslo 15. juni for å delta på Sofiestiftelsens prisutdelingsseremoni. Sofieprisen deles ut årlig til personer som har gjort en betydelig innsats innen miljø og utvikling. Prisen ble opprettet av forfatteren Jostein Gaarder og Siri Dannevig i 1997.

Les Gratulasjonsbrevet fra miljøvernminister Helen Bjørnøy

Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Ingun Larsen tel 92 60 77 42