Historisk arkiv

Opprettholder strenge vilkår i klagesak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet har foretatt en samlet vurdering av klagen over SFTs utslippstillatelse i forbindelse med leteboring på Nucula i Barentshavet og opprettholder vedtaket. På bakgrunn av en vurdering av miljøkonsekvensene av denne konkrete leteboringen, anser departementet at det er forsvarlig å opprettholde tillatelsen som SFT har gitt..

Pressemelding


Dato: 28.12.2006

Opprettholder strenge vilkår i klagesak om SFTs utslippstillatelse ved leteboring på Nucula i Barentshavet

Miljøverndepartementet har foretatt en samlet vurdering av klagen over SFTs utslippstillatelse i forbindelse med leteboring på Nucula i Barentshavet og opprettholder vedtaket. På bakgrunn av en vurdering av miljøkonsekvensene av denne konkrete leteboringen, anser departementet at det er forsvarlig å opprettholde tillatelsen som SFT har gitt.

SFT ga 6. november 2006 utslippstillatelse til Hydro til boring på Nucula i Barentshavet. Boringen skal skje om lag 45 kilometer fra land i et område som er omfattet av 19. konsesjonsrunde på norsk sokkel. Natur og Ungdom og Bellona påklaget SFTs vedtak 18. november.2006. SFT opprettholdt sitt vedtak og oversendte saken til Miljøverndepartementet 14. desember.

Utslippstillatelsen er i tråd med de strenge utslippskravene i området og rammene som er satt for petroleumsvirksomhet i forvaltningsplanen for Barentshavet. Tillatelsen stiller særskilte vilkår om beredskap mot akutt forurensning. Disse kravene er på linje med krav som er stilt ved andre leteboringer i Barentshavet og er strengere enn det som er vanlig ellers på sokkelen.

Les avgjørelsesbrevet

Kontaktperson: avd.dir. Knut F. Kroepelien (22245716)