Historisk arkiv

Satser på jussbistand i strandsonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Helen Bjørnøy inviterer pressen med på båttur i Vestby kommune onsdag 3. mai. Regjeringen gjeninnfører ordningen med gratis juridisk bistand til kommunene og øker beløpet betydelig.

Pressemelding

Dato: 02.05.06

Priv. til red:

Miljøvernministeren til Vestby - satser på jussbistand i strandsonen

Miljøvernminister Helen Bjørnøy inviterer pressen med på båttur i Vestby kommune onsdag 3. mai. Regjeringen gjeninnfører ordningen med gratis juridisk bistand til kommunene og øker beløpet betydelig. Ordningen har vist seg å være et effektivt tiltak for å bedre tilgjengeligheten til strandsonen.

Vestby kommune er kjent for sin aktive og restriktive strandsonepolitikk. Miljøvernminister Helen Bjørnøy har derfor valgt Vestby kommune for å lansere regjeringens nye giv for juridisk bistand til kommunene i strandsonesaker.

Media er velkomne om bord i seilskuteskipet "Norma Soon" i Vestbys skjærgård der vi får se eksempler på hvordan kommunen forvalter sin strandsone og de utfordringer dette innebærer. Foruten miljøvernminister Helen Bjørnøy, er blant andre representanter fra Direktoratet for naturforvaltning (DN), Fylkesmannen i Oslo og Akershus og Vestby kommune med på turen.

Oppmøte:
Når:
onsdag 3. mai 2006 kl 14.00.
Sted: Dampskipskaia i Son.
Avslutning: ca kl 16.00 i Hvitsten.

Kontaktpersoner:

Direktoratet for naturforvaltning: Svein Nic. Norberg,
mobil: 92 41 21 40.

Miljøverndepartementet: Tonje Torsgard,
mobil: 41 47 41 84