Historisk arkiv

Vil etablere to villreinsentre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Helen Bjørnøy foreslår i revidert nasjonalbudsjett å sette av penger til etablering av to informasjons- og kompetansesentre for villrein.

Pressemelding

Dato: 12.05.06

Revidert nasjonalbudsjett 2006:

Foreslår å etablere to villreinsentre på Dovrefjell og Hardangervidda

Miljøvernminister Helen Bjørnøy foreslår i revidert nasjonalbudsjett å sette av penger til etablering av to informasjons- og kompetansesentre for villrein.

Det settes av penger til to villreinsentre i revidert nasjonalbudsjett. Foto. Miljøverndepartementet.- Norge er det eneste landet i Europa som har intakte økosystemer på høyfjellet med bestander av villrein. Dette innebærer at Norge har et særskilt ansvar for villreinen, sier Bjørnøy.
Det settes av penger til to villreinsentre i revidert nasjonalbudsjett. Foto. Miljøverndepartementet.

- Villreinsentrene vil være ett av elementene i regjeringens arbeid for å sikre villreinens sentrale plass i norsk fjellfauna i tida framover, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Villreinen forvaltes i 23 større og mindre fjellområder i Sør-Norge. Villreinens leveområder er sterkt påvirket av ulike arealinngrep, og det er knyttet store utfordringer til utbyggingsaktivitet i randområdene og ferdsel inn i villreinområdene.

Ved hvert av de to villreinsentrene tas det sikte på å etablere en informasjonstjeneste om villrein i regi av Statens naturoppsyn (SNO). Det foreslås bevilget midler for til sammen fire naturveiledere. Totalt foreslås det å bevilge seks millioner kroner til etablering og drift i år.

- Gjennom etableringen av disse to sentrene bidrar regjeringen også til å ta vare på villreinen som en viktig del av kulturarven vår, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Kontaktperson: Rådgiver Ove Bakken, tel 22 24 60 13

Les mer om revidert nasjonalbudsjett 2006