Historisk arkiv

Miljøvernminister Helen Bjørnøy:

Kirken må ha en sentral rolle i klimakampen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Helen Bjørnøy roser kirken for at de har tatt imot utfordringen hennes om å bruke sitt verdensomspennende nettverk til å delta i og markere Verdens miljøverndag 2007. Norge er valgt av FN til å være vertsland for den internasjonale markeringen av Verdens miljøverndag 2007.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy roser kirken for at de har tatt imot utfordringen hennes om å bruke sitt verdensomspennende nettverk til å delta i og markere Verdens miljøverndag 2007.  Norge er valgt av FN til å være vertsland for den internasjonale markeringen av Verdens miljøverndag 2007.

- Kirken har en unik mulighet til å påvirke og informere folk om klimatrusselen. I mange land er kirkeledere viktige politiske aktører, sier Bjørnøy.

Temaet for Verdens miljøverndag 2007 er ” Is som smelter- et hett tema?”  Selve miljøverndagen er 5. juni,  men Miljøverndepartementet legger opp til en feiring og markering av temaet i en hel uke, med ulike arrangementer over hele landet.

-  Den 3. juni skal det holdes en tv-overført økumenisk gudstjeneste i Tromsø, der erkebiskop Desmond Tutu leder gudstjenesten. Jeg er glad for at Tutu har sagt ja til dette. Mellom-Kirkelig råd har virkelig mobilisert sitt nettverk for å bidra til at dette blir en fin markering, sier Bjørnøy.

Kirken har planlagt en egen liturgi med bønner, bibelvers og sanger med klimatrusselen som tema. Menigheter over hele landet vil bli invitert til å delta sammen i bønn for naturen og for de globale følgende av miljøendringer.

Les mer om gudstjenesten på hjemmesiden til Verdens Miljøverndag.