Historisk arkiv

Svalerødkilen ved Halden sikres for friluftslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Svalerødkilen ved Halden blir sikret som friluftsområde for allmennheten. Halden kommune skal nå utvikle eiendommen til en regional badeplass.

Svalerødkilen ved Halden blir sikret som friluftsområde for allmennheten. Halden kommune skal nå utvikle eiendommen til en regional badeplass.  

- Vi har prioritert tiltak som bedrer den faktiske situasjonen for friluftsliv og rekreasjon på viktige og lett tilgjengelige badeplasser og andre friarealer i strandsonen, sier statsminister Jens Stoltenberg.

- Halden får nå en flott badeplass som vil få betydning for hele regionen. Dette er et ledd i Regjeringens politikk om at flest mulig får tilgang til våre mange naturperler, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy

Miljøverndepartementet ved Direktoratet for Naturforvaltning (DN) ga den 19.6 tilsagn om å dekke Halden kommunes utgifter til å erverve eiendommen. I tillegg er det gitt tilsagn om 210.000 kroner til tilrettelegging. Det legges vekt på at Svalerødkilen skal tilrettelegges for rullestolbrukere. Midlene skal brukes til å sikre atkomst, parkering og til å tilrettelegge med gangvei med gangbru som kan brukes av rullestolbrukere.  Kommunen har også planer om opprusting av stranden. Halden kommune ønsker med dette å utvikle eiendommen til en regional badeplass.

Eiendommen er på ca 3,4 daa og omfatter blant annet en barnevennlig badestrand. Eiendommen har vært benyttet som badeplass i lag tid. Eiendommen er også egnet for fiske og båtutfart. Området er mye brukt av lokalbefolkningen og hyttebrukere i området. Halden kommune har søkt DN om tilskudd til kjøp av eiendommen som statlig friluftsområde. Gjennom kjøpet blir Staten ved DN som eier, mens kommunen får ansvaret for den daglige forvaltningen.