Historisk arkiv

Erik Solheim til India

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim reiser til India 5. – 6. februar. Han skal delta på Delhi Sustainable Development Summit torsdag 5. februar. Fredag 6. februar besøker han en landsby som har fått elektrisitet fra solceller produsert av det norske firmaet Scatec. Solcellegründer Alf Bjørseth er med på besøket.

Delhi Sustainable Development Summit er en stor internasjonal klimakonferanse arrangert av TERI (Instituttet for energi og ressurser) hvor lederen av FNs klimapanel Rajendra Pachauri er direktør. Landbruksminister Lars Peder Brekk deltar også på denne konferansen, som er støttet økonomisk av Norge. Statsminister Jens Stoltenberg holder et kort videooverført innlegg under åpningen.

Delhi Sustainable Development Summit

Scatec har installert solenergi i to landsbyer som ligger i nærheten av Jhansi i Bundelkhand-regionen, 420 km sørøst for Dehli. Disse landsbyene har 60-70 husstander. Den ene av disse landsbyene blir besøkt. Scatec har planer om å utvide sin solenergisatsing til 30-40 nye landsbyer, og samarbeider med den indiske organisasjonen Development Alternatives som har lang erfaring med miljøarbeid i indiske landsbyer.
Et viktig spørsmål er hvordan dette initiativet kan utvides slik at solenergi kan bli brukt i stort omfang til landsbyelektrifisering både i India og i afrikanske land.

Journalister er velkommen til å delta på hele eller deler av turen. Av hensyn til transport og akkreditering ber vi om påmelding til Miljøverndepartementet innen fredag 23. januar. Det er nødvendig med visum til India, og man må beregne cirka en uke på saksbehandling.

Indias ambassade i Norge