Historisk arkiv

Småhusplanen i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet har i dag svart på Oslo kommunes henvendelse om en avklaring av reguleringsplanen for den såkalte småhusplanen.

Kommunen ønsker en avklaring på hvordan småhusplanen kan være et verktøy for gjennomføring av kommunens politikk for områder med småhus. Bakgrunnen er fylkesmannens avslag på en del klagesaker knyttet til planen.  

Departementet gir i sin uttalelse til Oslo kommune uttrykk for at kommunen vil ha full anledning til å begrense og styre byggingen i småhusområdene.  Forutsetningen er at reguleringsbestemmelsene ligger innenfor det som er tillatt etter plan- og bygningslovens regler.

Departementet viser til at kommunen gjennom småhusplanen ønsker å legge mer til rette for sikring av verneverdige områder og gjennomføre en strammere og mer enhetlig praksis i reguleringsprosessene. Gjennom denne målsettingen ønsker kommunen å vri intensjonene i småhusplanen bort fra rene fortettingshensyn.

Miljøverndepartementet ber likevel kommunen vurdere om enkelte bestemmelser i Småhusplanen bør gjøres klarere og mer entydige.

Les brevet