Historisk arkiv

Bergen blir pilotby for Redesign

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Erik Solheim lanserte i dag Bergen som pilotby for Redesign. Det er et arrangement som setter fokus på forbruk og gjenbruk. - Skal vi klare omstillingen til lavutslippssamfunnet, må vi lære å bruke ressursene smartere og annerledes enn vi gjør i dag, sier Erik Solheim.

Miljøvernminister Erik Solheim lanserte i dag Bergen som pilotby for Redesign.  Det er et arrangement som setter fokus på forbruk og gjenbruk. - Skal vi klare omstillingen til lavutslippssamfunnet, må vi lære å bruke ressursene smartere og annerledes enn vi gjør i dag, sier Erik Solheim.
 
Redesign er et arrangement som Klimaløftet og Bergen kommune inviterer hele byens befolkning til på Torgallmenningen 23. oktober.  Pilotprosjektet skal vise i praksis hvordan vi kan ta bedre vare på tingene våre og gjenbruke dem. Øvrige samarbeidspartnere er FN-sambandet, Framtidens byer, Grønn Hverdag, Fretex og Bergen Interkommunale Renovasjonsselskap.

Redesign arrangeres på Torgallmenningen hvor det vil det være en kombinasjon av ulike informasjonsstands, aktiviteter som viser gjenbruk i praksis og moteoppvisning med redesignede klær. Redesign er også en utstillingsplass der flere hundre organisasjoner og håndverksbedrifter er invitert il å vise frem sine aktiviteter og eskempler på gjenbruk.  Det blir også et eget sceneprogram og en konsert med bandet The New Wine.

Arrangementet inngår i Klimauken i Bergen og innleder starten på FN-sambandets Internasjonale uke. - Vi setter søkelyset på forbrukskulturen vår og hvordan vi bruker ressursene. Gjennom redesign og gjenbruk forvaltes ressursene på en kreativ måte, samtidig som vi får en miljøgevinst, sier byråd Lisbeth Iversen.

Bergenserne inviteres til å ta med egne redesignede produkter og vise dem fram på Torgallmenningen den 23. oktober.  Premie for mest originale produkt utdeles under arrangementet. Egen Facebook-side er opprettet der informasjon og tips blir lagt fortløpende ut: www.facebook.com/redesign.gjenbruk.

Logo ReDesign