Historisk arkiv

Grønn Norwegian Wood

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Norwegian Wood har funnet tonen med FNs internasjonale naturmangfoldår. Årets festival er dedikert til kampen for å stanse tapet av naturmangfold på kloden vår.

Vi mennesker ødelegger naturrikdommene våre i stadig økende tempo. Utryddelsestakten av arter er i dag mellom 100 og 1000 ganger raskere enn for 50 år siden, viser FNs tusenårsstudie.

Målet med Naturmangfoldåret er å øke innsatsen for å stanse tapet av naturmangfold. I hele 2010 jobber Konvensjonen om biologisk mangfold med å utarbeide nye mål for å stanse denne prosessen, og dette skjer parallelt i nesten 200 land.

Situasjonen for miljøet er alvorlig og krever at vi engasjerer oss. I 2010 samarbeider alle FN-landene om å utforme tiltak for å sikre naturmangfoldet i verden. Alle kan bidra til å ta vare på naturen, selv om vi har ulike forutsetninger, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Fredag 11. juni holder han en appell på Norwegian Wood, for bevaring av naturmangfoldet vårt.

Hvert år dedikerer Norwegian Wood festivalen til et godt formål. Festivalleder Sten Randers Fredriksen mener at Naturmangfoldåret er en så viktig begivenhet at Norwegian Wood ønsker å samarbeide med og være en del av den.

– Hvis vi kan benytte den oppmerksomheten som kommer festivalen til del til å opplyse og bevisstgjøre om slike gode saker er det bare positivt. Dessuten er jo Norwegian Wood bokstavelig talt i skogen, så det skulle bare mangle, sier Randers Fredriksen.

http://www.norwegianwood.no/

http://www.naturmangfoldaret.no/

Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK.
Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK.