Historisk arkiv

Solheim åpner barnas nasjonalpark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Lørdag 12. juni åpner miljø- og utviklingsminister Erik Solheim Sjunkhatten nasjonalpark i Nordland. Denne nasjonalparken er spesielt tilrettelagt for barn og funksjonshemmede.

Sjunkhatten nasjonalpark ligger i kommunene Bodø, Fauske og Sørfold og er Norges 33. nasjonalpark. Den har blitt kalt ”barnas nasjonalpark” fordi det her blir lagt spesielt vekt på tilrettelegging slik at barn og folk med funksjonshemminger også skal kunne bruke nasjonalparken. Det betyr blant annet at det vil bli laget egne stier med god fremkommelighet og tilrettelagte fiskeplasser og lignende. Under åpningen av nasjonalparken vil statsråden få overrakt en sluttrapport fra Valnesfjord Helsesportssenter, som har gjennomført et pilotprosjekt som ser nærmere på bruken av friluftsliv for barn og unge med funksjonshinder. Statsråden vil også, sammen med statssekretær Heidi Sørensen, ta imot en gruppe på seks ungdommer med ulike funksjonshemminger som har vært på tur i det aktuelle området i fire dager.

Sjunkhatten nasjonalpark vil sikre urørt natur, ta vare på noen av de største villmarkspregede områdene som er igjen i Nordland og sikre flere svært viktige naturtyper og en rekke såkalte rødlistede arter.

Program lørdag 12. juni:

Valnesfjord Helsesportssenter i Fauske:

Kl. 13.20: Statsråden og statssekretæren tar imot ungdommene som har vært på tur i nasjonalparken og går sammen med dem det siste stykket av turen.
Kl. 14.00: Offisiell åpning av Sjunkhatten nasjonalpark. Med bl.a. tale fra statsråden, ordføreren i Fauske kommune og lokal underholdning.

Kl. 15.00: Avreise til Røsvik i Sørfold kommune

Kl. 16.30: Åpningsarrangement i Røsvik med blant annet overrekkelse av turkart til de to barna som har tegnet forslaget til logoen for Sjunkhatten nasjonalpark.

Kl. 18.00: Avgang med M/S Gamle Salten til Kjerringøy i Bodø kommune, via Sjunkfjorden.

Pressen er velkommen til å følge hele arrangementet.

Se invitasjonen til åpningen av Sjunkhatten (pdf- 2 Mb)