Historisk arkiv

Priv til red:

Solheim på ministermøte om skog i Paris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltar torsdag 11. mars på et internasjonalt ministermøte i Paris om tiltak mot avskoging. Møtet er kommet i stand på initiativ av Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

Sarkozy og Norges statsminister Jens Stoltenberg har begge tatt initiativ til møter om regnskog i 2010, der alle de viktigste skoglandene og giverlandene kommer sammen. I Oslo holdes det et ministermøte 27. mai.

Hensikten med møtene er å få i gang et globalt partnerskap for strakstiltak mot avskoging i utviklingsland. På lengre sikt er det et mål at samarbeidet kan gå inn som del av en framtidig klimaavtale.

I Københavnavtalen ble det besluttet å få i stand en mekanisme mot avskoging umiddelbart. Seks giverland, deriblant Norge, gikk også sammen om å love 3,5 milliarder dollar til dette de neste tre årene.

Tid: Torsdag 11. mars kl 10.30 – 17.30
Sted: Centre Conferences Ministerielles, adresse Nr 27 Rue de la Convention, Paris

Kl. 11.30 holder Erik Solheim innledning om koordinering av strakstiltak mot avskoging. Han vil presentere sin visjon om hva som kan oppnås de neste tre årene, og invitere til en åpen prosess fram mot skogmøtet i Oslo 27. mai. Alle land som ønsker det vil inviteres til å delta i prosessen fram mot Oslo-møtet.

Solheim vil være tilgjenglig for pressen i løpet av møtet.