Historisk arkiv

Kan kunnskap hjelpe Akerselva?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Mandag 4. april vil miljø- og utviklingsministeren åpne et kunnskapsseminar om hvordan man kan få livet tilbake i en død elv, med et spesielt fokus på Akerselva.

Uhellet ved Oset vannrenseanlegg med utslipp av klor 1. mars var uhellet som ikke skulle skje. Utslippet har tatt livet av det meste av livet i Akerselva og arbeidet med å restaurere naturmiljøet i elva skal nå starte.
Liknende uhell har skjedd før og mange vassdrag i Norge har blitt rotenonbehandlet opp gjennom årene. Vi har med andre ord en del erfaring med hvordan livet i elver tar seg opp igjen etter slike hendelser. Vi vet også at det kan gjøres tiltak for å fremskynde prosessen.

Miljøverndepartementet ønsker å samle noen av de fremste forskerne, folk fra forvaltningen og fra frivillige organisasjoner til en kunnskapsoppsummering.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil åpne konferansen. Så vil fagfolk fra henholdsvis Norsk Institutt for vannforskning (NIVA), Norsk Institutt for naturforskning (NINA), Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo, Veterinærinstituttet og Høgskolen i Telemark holde innlegg.

Det avsluttes med en paneldebatt og muligheter for å stille spørsmål.

Seminaret er åpent for alle.

Hvor: Wallmans Salonger, Mølleparken 6, Oslo
Når: Mandag 4. april, fra kl. 10.30 til 13.00

Send påmelding til: servicetorget@niva.no

Akerselva. Foto: Terje Wivestad.
Akerselva. Foto: Terje Wivestad.