Historisk arkiv

Miljøambassadører skal inspirere ungdom i miljøspørsmål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim presenterte i dag de seks unge miljøambassadørene som er engasjert til å formidle kunnskap om miljø og inspirere skoleelever. Til høsten skal de ut på en landsomfattende foredragsturné til ungdomsskoler og videregående skoler.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim presenterte i dag de seks unge miljøambassadørene som er engasjert til å formidle kunnskap om miljø og inspirere skoleelever.  Til høsten skal de ut på en landsomfattende foredragsturné til ungdomsskoler og videregående skoler. 

- Miljøambassadørene har fått ett av de viktigste og største samfunnsoppdragene i vår tid, å inspirere ungdom i miljøspørsmål, sa miljø- og utviklingsminister Erik Solheim da han presenterte dem og skoleopplegget knyttet til foredragsturneen, Generasjon Grønn.

De seks miljøambassadørene som ble valgt ut blant over 70 søkere fra landets høyskoler og universiteter kommer fra forskjellige steder i landet og er i alderen 25- 28 år.

Alle ungdomsskoler og videregående skoler får tilbud om et besøk av ambassadørene for et inspirasjonsforedrag der temaene er klima og naturmangfold og framtidas løsninger.  Det vil bli utarbeidet et pedagogisk opplegg knyttet til foredraget, i samarbeid med Naturfagsenteret. Det er laget en egen Facebookside som følger Generasjon Grønn og miljøambassadørene, www.facebook.com/generasjongronn

- I ungdomsåra tar man avgjørende valg som ofte blir bestemmende for resten av livet.  Det er også i denne perioden i livet man formes sterkest i sine holdninger og verdier.  Det er viktig å skape optimisme og tro på at vi klarer å løse utfordringene. De unge blir jo selv en del av den store oppgaven med å skape en grønn framtid, sier Solheim.

Dagens unge er allerede svært bevisste på sitt eget bidrag til en miljøvennlig framtid. I en undersøkelse utført av Respons Analyse for Miljøverndepartementet, svarer 8 av 10 at de ønsker å bidra selv med tiltak i hverdagen. Mange ser også for seg at de vil jobbe med miljøspørsmål i sine framtidige yrker.

Ambassadørene skal få opplæring i presentasjonsteknikk- og formidling og dybdekunnskap om temaene før skoleturneen starter.  Kurslederne er Siri Kalvig, Helga Kleiven og Tobias Thorleifsson, som har vært engasjert av Klimaløftet i Miljøverndepartementet i flere år for å holde klimakurs for lærere og skoleforedrag om klima.

For mer info om skoleprosjektene til Klimaløftet og Miljøambassadørene, www.klimaloftet.no