Historisk arkiv

Revidert nasjonalbudsjett:

Økt kartlegging av havbunnen i Barentshavet og Lofoten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Som oppfølging av forvaltningsplanen for Barentshavet – Lofoten foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett mer penger til kartlegging av havbunnen gjennom MAREANO-programmet.

MAREANO-programmet skal fullføre kartleggingen av havbunnen utenfor Lofoten (Nordland VI) i 2011, og deretter i de øvrige områdene som ennå ikke er kartlagt. MAREANO skal også kartlegge havbunnen i det tidligere omstridte området vest for grenselinjen i Barentshavet i henhold til avgrensningsavtalen mellom Norge og Russland.

- Kartleggingen gjennom MAREANO-programmet gir oss ny og verdifull kunnskap om miljøverdier på havbunnen og gir bedre grunnlag for en økosystembasert forvaltning, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Regjeringen foreslår til sammen 44 millioner kroner mer til MAREANO i 2011, fordelt på 30 millioner kroner til kartlegging av det tidligere omstridte området og 14 millioner kroner å fullføre kartleggingen av Nordland VI i 2011. Pengene fordeles likt mellom Miljøverndepartementet, Nærings- og handelsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet.