Historisk arkiv

Markering av Verdens mijøverndag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Sted:

Norge har fått i oppdrag av FN å markere Verdens miljøverndag, 5. juni 2007. Tema for dagen er is som smelter. I samarbeid med UNEP, som er FNs miljøprogram, skal det arrangeres mange spennende og interessante markeringer rundt om i landet. Hovedmarkering er lagt til Tromsø.

Norge har fått i oppdrag av FN å markere Verdens miljøverndag, 5. juni 2007. Tema for dagen er is som smelter. I samarbeid med UNEP, som er FNs miljøprogram, skal det arrangeres mange spennende og interessante markeringer rundt om i landet.  Hovedmarkering er lagt til Tromsø.

Kl. 8.30-9.30 på Polarmiljøsenteret. Miljøvernministeren holder pressefrokost  med leder i UNEP, Achim Steiner m.fl. i anledning den globale lanseringen av en ny global miljøtilstandsrapport om is og snø.

Kl. 10.00-13.00 på Universitetet i Tromsø, Teorifagbygget. Miljøvernministeren er tilstede på Brundtlandseminar og rundebordsdiskusjon i anledning 20 års-jubileet for Verdenskommisjonens rapport ” Vår felles framtid”.

Kl. 15.00-18.15 Miljøvernministeren holder åpningstalen på en internasjonal klimakonferanse. Lederen for FNs klimapanel, Dr.Rajendra Pachauri, Achim Steiner og Sheila Watt-Cloutier er blant de andre talerne.