Historisk arkiv

Markering av Verdens miljøverndag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Sted:

Norge har fått i oppdrag av FN å markere Verdens miljøverndag, 5. juni 2007. Tema for dagen er is som smelter. I samarbeid med UNEP, som er FNs miljøprogram, skal det arrangeres mange spennende og interessante markeringer rundt om i landet. I dag er det arrangementer i Oslo

Oslo – Verdens miljødag
0930 -1000, Miljøverndepartementet. Kirkens Nødhjelp overrekker et klimapolitisk opprop fra konfirmanter i form av ballonger.

Kl. 1100. Miljøvernministeren følger Miljøagentparaden i Oslo sentrum. Ca Kl. 1300 holder miljøvernministeren en kort appell på påfølgende sceneshow på Rådhusplassen.


Kl. 1330. Miljøvernministeren deltar på internasjonal pressekonferanse på Nobels fredssenter sammen med UNEP og Natural World Museum m.fl. i anledning åpningen av den internasjonale kunstutstillingen  ”Visjoner om endring: Melting Ice – A Hot Topic”, som er kommet til i forbindelse med at FN har bedt Norge stå som hovedarrangør for Verdens miljøverndag 2007.


Kl 1500 Gamle Logen. Miljøvernministeren overrekker Sofieprisen 2007 til Gøran Persson under en festforestilling.


Kl 1800 Utendørsscene på Rådhusplassen foran Nobels fredssenter. Miljøvernministeren deltar i programmet for den offsielle åpningen av den internasjonale kunstutstillingen på Nobels fredssenter.