Historisk arkiv

Markering av Verdens Miljøverdag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Sted:

Norge har fått i oppdrag av FN å markere Verdens miljøverndag, 5. juni 2007. Tema for dagen er is som smelter. I samarbeid med UNEP, som er FNs miljøprogram, skal det arrangeres mange spennende og interessante markeringer rundt om i landet. Hovedmarkering er lagt til Tromsø.

Kl. 12.15- 14.00 Økumenisk gudstjeneste i Ishavskatedralen. H.K.H Kronprins Haakon deltar. Det blir gjester fra ulike trossamfunn, og gudstjenesten avsluttes med en prosesjon ned til vannkanten for velsignelse av vannet. Erkebiskop Desmond Tutu holder preken.

Kl 15.00-15.30, Fjellstua. Miljøvernministeren er tilstede når FNs miljøvernprogram, UNEP, lanserer bok om bærekraftig turisme i polare strøk.

16.15-17.45 Miljøvernministeren holder kort tale ved åpning av internasjonal barnekunstutstilling på Tromsø Museum. 40 tegninger fra barn over hele verden presenteres. H.K.H Kronprins Haakon deltar.

19.30-20.30 miljøvernministren deltar på Festforestilling fra Kulturhuset i Tromsø, sendes direkte på NRK 1. Snø og issmelting over hele verden er tema for forestillingen.