Historisk arkiv

Styrte ikke konklusjonen om oljevirksomhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Dagens Næringsliv skriver 7, januar at ”Miljøverndepartementet har fått være med å endre konklusjon i en rapport om oljevirksomheten i Lofoten og Vesterålen.” Dette er ikke riktig.

Dagens Næringsliv skriver 7, januar  at ”Miljøverndepartementet har fått være med å endre konklusjon i en rapport om oljevirksomheten i Lofoten og Vesterålen.” Dette er ikke riktig.

Miljøverndepartementet har ikke styrt konklusjonene i analysen, men i likhet med de andre berørte departementene kom med vi med kommentarer til rapporten underveis. Rapporten dreier seg om samfunnsøkonomisk analyse om eventuell utvidet petroleumsvirksomhet i Barentshavet – Lofoten. Vista Analyse skrev rapporten på oppdrag fra berørte departementer, inkludert Miljøverndepartementet. Analysen ble gjort uten bindinger fra oppdragsgiveren, utover mandatet for oppdraget. I den samme artikkelen i Dagens Næringsliv framgår det da også at Vista Analyse, som har utarbeidet rapporten på oppdrag fra Miljøverndepartementet og de andre berørte departementene, fullt ut står inne for innholdet og konklusjonen i rapporten.