Historisk arkiv

Ber om status for kvinner i styrene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

12 statlig eide foretak får denne uken brev om at kravene til kjønnsrepresentasjon skal oppfylles. Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen forutsetter at kravene er oppfylt, og ber om en statusrapport fra samtlige selskaper.

Ber om status for kvinner i styrene

Nærings- og handelsdepartementet sender denne uken brev til 12 statlig eide foretak om at kravene til kjønnsrepresentasjon skal oppfylles. Statsråden forutsetter at selskapene oppfyller kravene, og ber om en statusrapport fra samtlige selskaper.

– Reglene om kjønnsrepresentasjon i styrene i de offentlige eide selskapene har trådt i kraft, med en overgangsperiode som gikk ut 1. januar 2006. Alle offentlige selskaper skal nå ha en styresammensetning som tilfredsstiller kravet om kjønnsrepresentasjon, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Det blir poengtert i brevet at kravet om kjønnsrepresentasjon ikke bare gjelder for statlig heleide selskaper. Kravet omfatter også aksjeselskaper som er heleide datterselskaper til statsaksjeselskaper, statsallmennaksjeselskaper og statsforetak.

Selv om det ikke går klart fram av lovteksten, legger departementet til grunn at bestemmelsen skal omfatte alle selskaper som eies fullt ut av staten, enten direkte eller indirekte gjennom heleide datterselskaper i ett eller flere ledd.

– Alle heleide selskaper under Nærings- og handelsdepartementet tilfredsstiller kravet i loven. Jeg sender dette brevet for å få en oversikt over status i de heleide datterselskapene til de statlige selskapene. Jeg gjør dette for å forvisse meg om at alle selskapene har fulgt opp kravet i loven, sier Andersen.

Dersom noen av selskapene ikke oppfyller lovens krav, ber departementet om at selskapene prioriterer arbeidet med å få flere kvinner inn i styrene.

Brevet blir sendt til Argentum AS, Bane Tele AS, Bjørnøen AS, Electronic Chart Centre AS, Entra Eiendom AS, Flytoget AS, Innovasjon Norge, Kings Bay AS, Mesta AS, Siva SF, Statkraft SF og Venturefondet AS.

Næringsminister Dag Terje Andersen