Historisk arkiv

Understreket betydningen av innovasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Politisk rådgiver Annelene Svingen i NHD la vekt på betydningen av innovasjon da hun kunngjorde vinneren av prisen "Årets IT-leder" under Rosingdagen mandag.

Politisk rådgiver Annelene Svingen i NHD la vekt på betydningen av innovasjon da hun kunngjorde vinneren av prisen  "Årets IT-leder" under Rosingdagen mandag.

Prisen er knyttet til forretningsutvikling og innovasjon i næringslivet, og gikk til Frank Møllerop fra SAS Institute. Den var én av totalt ni priser som ble delt ut under arrangementet, som fant sted i regi av Den Norske Dataforening.

- Regjeringen legger stor vekt på innovasjon. Vi tror at omstilling og fornyelse er nøkkelen til å sikre fortsatt høy verdiskaping i Norge. Og vi vet at fortsatt høy verdiskaping er en av ingrediensene i det samfunnet vi ønsker: Et velferdssamfunn som er i stand til å møte store utfordringer, som for eksempel klimatrusselen, sa Svingen før hun kunngjorde navnet på vinneren.

- Vi tror at nøkkelen til suksess er å utvikle de områdene vi er gode på, ved å gjøre ting på smartere måter, og ved å bygge stadig mer kompetanse inn i produktene og tjenestene. For å få til dette må vi ha handlekraftige eiere og bedriftsledere, selvgående medarbeidere, og nær kontakt mellom bedrifter, kompetansemiljøer og myndighetene. Derfor er de fire kandidatene til årets IT-lederpris gode eksempler på en type personer Norge trenger. Dere har visst å hente ut gevinster av den betydelige forbedringen av informasjons- og kommunikasjonsteknologien vi har sett de siste 15 årene, sa hun.

Frank Møllerop ved SAS Institute, Bjørn Kjos i Norwegian, Nils Øveraas i Accenture og Eilert Hanoa i Mamut var de fire finalistene i kategorien "Årets IT-leder".

Rosingprisene er oppkalt etter Norges første IT-gründer, Fredrik Rosing Bull, som utviklet en hullkortmaskin på begynnelsen av 1900-tallet. Prisene deles ut av Den Norske Dataforening under Rosingdagen for å stimulere til kreativitet, anvendelse og nyskapning innen den norske programvarebransjen. Totalt åtte ordinære priser deles ut, blant annet for brukervennlighet, IT-sikkerhet, kreativitet, språk og beste nettjeneste. I tillegg mottok Peter Hidas Rosingakademiets høyeste utmerkelse, Akademiets Hederspris.

Les mer om vinnerne av Rosingprisene (fra Dataforeningens nettsider)

Les mer om Rosingdagen (fra Dataforeningens nettsider)

(Foto: Den Norske Dataforening)