Historisk arkiv

Næringsministeren til Beitostølen og Vågå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen setter fokus på helårsturisme og kulturopplevelser når han mandag 27. august besøker Beitostølen og Vågå.

Næringsministeren skal diskutere potensialet i norsk reiseliv med reiselivsaktører på Beitostølen. I Vågå deltar statsråden på Vågåseminaret, der han orienterer om regjeringens reiselivspolitikk og deler ut to priser.

Turistdestinasjon Beitostølen
Beitostølen satser aktivt på helårsturisme, og statsråden vil bli informert om aktivitetene og hvilke planer som foreligger for videre utvikling av Beitostølen som turistdestinasjon. Beitostølen fremstår som et godt eksempel på en vellykket, helhetlig destinasjonsutvikling, og kan være et forbilde for andre steder som har ambisjoner om videre vekst i reiselivet.

– Jeg ser frem til å bli orientert om Beitostølens ulike initiativ for å sikre helårsdrift, og hvilke innovasjoner og produkter de har satset på for å nå sine mål om økt trafikk sommerstid, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Statsråden til Vågåseminaret
På Vågåseminaret vil næringsministeren holde innlegg om regjeringens reiselivspolitikk. Vågåseminaret er et distriktspolitisk seminar om kulturbasert næringsutvikling som arrangeres annethvert år. Der vil statsråden også dele ut næringsprisen for Vågå og prisen for god offentlig målbruk.

– Vågåseminaret har fokus på kulturbasert næring. Kultur og reiseliv henger nøye sammen. Norsk reiseliv har et stort potensial i å videreutvikle koblingene mellom kulturelementer og de tradisjonelle reiselivstilbudene. En utvikling i tilbudet av gode matopplevelser er en viktig del av dette, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

 

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Benny André Johansen, tlf. 99 277 380