Historisk arkiv

Viktige innovasjonspolitiske innspill

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statssekretær Rikke Lind fikk i dag overrakt prosjektrapporten ”Kunnskapsdugnad for verdiskaping - en utfordring til samspill om en nasjonal strategi”. Bak prosjektet står Tekna, LO og NHO. Hovedformålet har vært å gi mer kunnskap om sammenhenger og forutsetninger for verdiskaping i norsk økonomi.

Statssekretær Rikke Lind fikk i dag overrakt prosjektrapporten ”Kunnskapsdugnad for verdiskaping - en utfordring til samspill om en nasjonal strategi"”. Bak prosjektet står Tekna, LO og NHO. Hovedformålet har vært å gi mer kunnskap om sammenhenger og forutsetninger for verdiskaping i norsk økonomi.

I sin tale etter overrekkelsen pekte Rikke Lind på betydningen av sammenhengen mellom samfunnets evne til å skape og dele og understreket at dette er kjernen i regjeringens politikk. 

– Derfor er det så positivt at partene i arbeidslivet går sammen om å definere store fremtidige utfordringer i fellesskap. Innovasjonspolitikk er virkelig en dugnad. Likevel er det ikke i mange land man får til det som dere har fått til, sa Lind.

Satsing på innovasjon er en høyt prioritert del av næringspolitikken. Regjeringen jobber nå med en stortingsmeldingen om innovasjonspolitikk, og ønsker kontakt med og innspill fra berørte aktører. Meldingen skal bidra til å fremme nyskaping og innovasjon for å sikre framtidig næringsliv og arbeidsplasser.

– Dette er første gang det lages en stortingsmelding om innovasjon i Norge. Meldingen legges fram i 2008. Rapporten fra Kunnskapsdugnaden er blant dokumentene som vil bli nøye studert i arbeidet med meldingen, sa Lind.

Regjeringens målsetting er at Norge skal være en av de ledende, innovative, dynamiske og kunnskapsbaserte økonomier i verden innenfor de områder hvor vi har fortrinn. 

Les mer om rapporten her: www.kunnskapsdugnad.no.