Historisk arkiv

Åpnet NM for studentbedrifter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

- Jeg blir inspirert av å se så mange studenter som er opptatt av og engasjert i entreprenørskap, sa statssekretær Annelene Svingen da hun åpnet NM for studentbedrifter i Oslo onsdag. Høy kvinneandel og sosialt engasjement er to gledelige trekk ved mange studentbedrifter, sier hun.

- Jeg blir inspirert av å se så mange studenter som er opptatt av og engasjert i entreprenørskap, sa statssekretær Annelene Svingen da hun åpnet NM for studentbedrifter i Oslo onsdag. Høy kvinneandel og sosialt engasjement er to gledelige trekk ved mange studentbedrifter, sier hun.

Norgesmesterskapet for studentbedrifter arrangeres av Ungt Entreprenørskap og finner sted på BI Nydalen i Oslo 2. og 3. april.

Rundt 20 studentbedrifter har kommet videre fra regionale messer og skal konkurrere om priser i åtte forskjellige kategorier. Studentbedriftene skal presentere sine forretningsideer og rigge utstillinger, før kåringen av vinnerne skjer 3. april. Vinnerne av kategoriene "Beste Studentbedrift" og "FERDprisen" går videre til EM i Brussel i slutten av juni.

Statssekretær Annelene Svingen la vekt på behovet for entreprenørskap da hun åpnet arrangementet.

- Vi må skape en kultur for entreprenørskap, og regjeringen vil være en drivkraft for å få til dette. Noe av det viktigste vi kan gjøre, er å satse på entreprenørskap som en integrert del av undervisningen i norske skoler, universitet og høgskoler, sier Svingen.

Høy kvinneandel og sosialt engasjement
Annelene Svingen sier den høye kvinneandelen og et sosialt engasjement er gledelige kjennetegn ved studentbedriftene.

- Skal norsk næringsliv hevde seg i fremtiden, er vi avhengig av de ressursene jentene representerer. Her har norsk næringsliv virkelig noe å lære av dere! Andelen jenter som deltar i studentbedrifter er høy. Hele 54 prosent av de daglige lederne og 52 prosent av styrelederne er jenter, sier Svingen.

- Et annet spennende trekk ved mange studentbedrifter er sosialt engasjement. Det å koble mål om inntjening med det å skape positive sosiale, etiske eller miljømessige ringvirkninger blir stadig viktigere. Jeg er overbevist om at morgendagens vinnere i næringslivet må jobbe integrert med samfunnsansvar, sier hun.

- Gir viktig kompetanse
Svingen sier studentbedrifter gir studentene viktig kunnskap om bedriftsetablering gjennom et år med oppstart, drift og avvikling.

- Studentene får mulighet til å prøve ut en forretningsidé under trygge rammer, og tilegner seg verdifull kunnskap og kompetanse som de tar med når de skal starte bedrifter, sier hun.

Svingen roser også arrangøren Ungt Entreprenørskap for deres arbeid for entreprenørskap. I 2007 deltok studenter ved norske universiteter og høgskoler på litt i overkant av 3000 ulike aktiviteter i regi av Ungt Entreprenørskap. Nærings- og handelsdepartementet har siden 2006 støttet Ungt Entreprenørskap med 10 millioner kroner hvert år.

For ytterligere informasjon om programmet for NM, se Ungt Entreprenørskaps hjemmeside