Historisk arkiv

Slåke møtte Arroyo

Diskuterte skipsfart med presidenten på Filippinene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Øyvind Slåke er på Filippinene i anledning 60 års markeringen av det diplomatiske samarbeidet mellom Norge og Filippinene. På møtet, der også handels- og industriministeren deltok, var det lange samarbeidet mellom de to landene innen skipsfart et sentralt tema.

Statssekretær Øyvind Slåke og Filippinenes president Gloria Macapagal Arroyo

Statssekretær Øyvind Slåke møtte Filippinenes president Gloria Macapagal Arroyo.    

Øyvind Slåke er på Filippinene i anledning 60 års markeringen av det diplomatiske samarbeidet mellom Norge og Filippinene. På møtet, der også den filippinske handels- og industriministeren deltok, var det lange samarbeidet mellom de to landene innen skipsfart et sentralt tema.

- Norge var blant de første landene i verden til å engasjere sjøfolk fra Filippinene, og i dag er det ca. 25 000 filippinske sjøfolk på norske skip. Det er ikke tilfeldig, men skyldes at filippinske sjøfolk både er høyt kvalifiserte og lojale. Vi forventer at det også fremover vil være et stort rekrutteringsbehov i internasjonal skipsfart og at samarbeidet med Filippinene derfor kommer til å bli viktig også i fremtiden, sier Slåke.

Fremtidig samarbeid innen energi, inkludert olje og gass, var også et tema for møtet. Den filippinske presidenten var godt orientert om investeringene til det norske selskapet SN Power. Disse investeringene er de største norske investeringene i landet noensinne.

Presidenten ga uttrykk for at hun setter stor pris på de gode relasjonene med Norge, sier Slåke, og legger til: - Hun takket også for Norge sin innsats i fredsprosessen på Filippinene.