Historisk arkiv

Grüne Woche 2008: Norsk reiseliv framheves

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Norge deltar fra 18.-27. januar på Grüne Woche i Berlin, en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Temaet for årets norske stand er opplevelser knyttet til landbruk, mat og reiseliv i hele spekteret fra nord, fjord og innland. Nærings- og handelsdepartementet har invitert representanter for norsk reiseliv med på turen til Berlin.

– Vi ønsker flere tyske turister til Norge. Tyskere er det folket i Europa som reiser mest på utenlandsferier og potensialet for å få flere tyskere til Norge er stort. Derfor satser vi ekstra på å framheve reiseliv på årets messe, sier statssekretær Annelene Svingen i Nærings- og handelsdepartementet.

Annelene Svingen er nyutnevnt statssekretær med spesielt ansvar for oppfølging av regjeringens reiselivsstrategi. Hun skal presentere strategien på Grüne Woche. Temaet for strategien er Verdifulle opplevelser, og hun vil spesielt fokusere på det arbeidet som gjøres for å trekke tyske turister til Norge.

Regjeringen har satt inn en offensiv for å markedsføre Norge som ferieland. Beløpet som går til markedsføring og profilering av Norge er mer enn doblet siden 2005, fra 100 til 215 millioner kroner. Nå satses det på å få flere tyskere til å feriere i Norge.

I den nasjonale reiselivsstrategien legges det til rette for at norsk reiselivsnæring skal kunne skape opplevelser som gir verdier for både lokalsamfunn, bedrifter, ansatte, miljøet og gjestene som besøker Norge.

- Norsk reiseliv skal være en verdifull opplevelse for både turister og næringen. Vi trenger lønnsomme og bærekraftige reiselivsbedrifter som gir sikre arbeidsplasser hele året, sier Svingen.

Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk, med nær 600 000 besøkende, om lag 1700 utstillere fra 60 land og rundt 4000 journalister.