Historisk arkiv

Mottok Nasjonal standardiseringsstrategi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

- Dette er et historisk øyeblikk. Aldri før er det blitt laget en strategi for standardiseringsarbeidet i Norge, sa statssekretær Annelene Svingen da hun i dag mottok sluttrapporten om Nasjonal standardiseringsstrategi fra Standard Norge.

Statssekretær Annelene Svingen mottok i dag sluttrapporten om Nasjonal standardiseringsstrategi fra Standard Norge.

- Dette er et historisk øyeblikk. Aldri før er det blitt laget en strategi for standardiseringsarbeidet i Norge, sa statssekretær Annelene Svingen da hun fikk overlevert rapporten, som har fått tittelen ”Verdiskapende standardisering”.

Overleveringen fant sted på et prosjekt og innenfor en virksomhet der standarder utgjør en viktig del av forretningsdriften; Veidekkes boligprosjekt Sjølyststranda i Oslo. Innenfor byggenæringen alene er rundt 4500 standarder i bruk.

Hensikten med den nasjonale standardiseringsstrategien er å styrke forståelse for og bruk av standarder og standardisering til det beste for næringsliv, myndigheter og samfunnet.

- Standardisering er i dag blitt en viktig del av næringspolitikken fordi det kan føre til økt effektivitet og lavere kostnader i næringslivet, skape en enklere hverdag for forbrukere og forenkle handel og samarbeid mellom virksomheter. Standarder er også blitt en stadig viktigere del av arbeidet med å sikre helse, miljø og sikkerhet i arbeidslivet, sier Annelene Svingen.

Både NHO, LO, Forbrukerrådet og myndighetsrepresentanter har vært engasjert i arbeidet med den nasjonale strategien for standardisering. Representanter for blant annet byggenæringen, reiselivsnæringen, IT-næringen, fiskeri- og havbruksnæringen, petroleumsindustrien, helsesektoren og myndighetsorganer har deltatt i prosessen.

  

Fra venstre: Trine Tveter, administrerende direktør i Standard Norge; Terje R. Venold, konsernsjef i Veidekke; Annelene Svingen, statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet; Trond Bølviken, direktør i Veidekke; Thor Håkstad, styreleder i Standard Norge; og Ivar Jachwitz, viseadministrerende direktør i Standard Norge og prosjektleder for strategien.

Lenker:
Standard Norges pressemelding om saken
Nasjonal standardiseringsstrategi (PDF-fil)(oppdatert versjon pr 25-03-2008)