Historisk arkiv

Nye muligheter i Murmansk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Regjeringen ser store, nye muligheter i Murmansk. Det var budskapet fra statssekretær Annelene Svingen da hun tirsdag 22. april åpnet et seminar om forretnings- og investeringsmuligheter i Murmansk.

Statssekretær Annelene Svingen- Mitt viktigste budskap i talen var at videreutviklingen av det gode forholdet mellom Russland og Norge vil kreve helhetlig og langsiktig samarbeid. Norge og Russland kan helt sikkert gjøre mer for å styrke verdiskapning og velstandsutvikling på hver vår side av grensen. Sammen må vi utforske nye muligheter, sier statssekretær Annelene Svingen.

Hun trekker frem reiseliv, energiutvikling og maritim sektor som eksempler på nye, viktige norsk-russiske samarbeidsområder i tiden fremover.

- Tenk å kunne besøke Nord-Norge og Nordvest-Russland – på toppen av verden og på én og samme reise! Dét vil være et unikt produkt å tilby turister fra hele verden, sier Svingen.

Og fortsetter:

- StatoilHydro's deltakelse i Stockman vil kunne skape et taktskifte i utviklingen av økonomiske forbindelser i nord. Med energisamarbeidet åpner det seg store, nye muligheter. Vi snakker om en fremvoksende energiprovins av betydning for hele Nord-Europa.

Seminaret, som var i regi av Norsk-Russisk Handelskammer i samarbeid med Handelskammeret i Murmansk og Murmansk fylkesadministrasjon, samlet nesten 150 påmeldte fra norske og russiske myndigheter, næringsliv og organisasjoner og presse.