Historisk arkiv

Nye muligheter i Portugal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Portugals økonomi- og innovasjonsminister, Manuel Pinho, vil gjerne ha flere nordmenn til Portugal på ferie, mens Dag Terje Andersen på sin side gjerne ønsker flere portugisere velkommen til klippfiskens hjemland.

Reiseliv var et av temaene da nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen og statssekretær Liv Monica Stubholt (OED) i dag møtte Portugals økonomi- og innovasjonsminister, Manual Pinho. Den portugisiske ministeren var kjapt ute med å invitere Andersen og Stubholt tilbake til Portugal. Turisme er en viktig del av den portugisiske økonomien. 

Utover reiseliv dreide samtalen seg spesielt om fornybar energi, portugisiske økonomiske reformer og den norske samfunnsmodellen. 

- Jeg er særlig imponert over Portugals investeringer i kommersielle prosjekter innen fornybar energi. Mens andre land er i forskningsfasen, har Portugal gjennomført betydelige investeringer og kan vise til konkrete resultater, sier Dag Terje Andersen.

Portugal har nylig avsluttet et vellykket formannskap i EU, og landet er midtveis i ambisiøse økonomiske reformer. Regjeringen har et tungt innovasjonsfokus. Dette åpner nye muligheter for norsk næringsliv. Dag Terje Andersen var opptatt av å fremheve de samarbeidsmulighetene som finnes, ikke bare innen  fornybar energi, men også innenfor IKT og maritim sektor.