Historisk arkiv

Styrker reiselivet i nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

- Norge og Finland har felles interesser i å gjøre arktisk reiseliv kjent og etterspurt ute i verden, sa næringsminister Dag Terje Andersen under de finsk-norske næringslivsdagene som åpnet i Kirkenes i dag.

Den finske utenrikshandelsministeren Paavo Väyrynen og rundt 50 representanter for finsk næringsliv deltar under det to dager lange besøket. Fra norsk side deltar nasjonale og regionale næringslivsledere fra ulike sektorer.

- I nord kan vi tilby en unik kombinasjon av spesiell natur og levende lokalsamfunn, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen. - Dette må vi ta vare på og foredle til et godt produkt for våre besøkende, og vi må sørge for at våre produkter er kjent ute i verden.

Regjeringen har øremerket 5 millioner kroner til en særskilt satsing på reiselivet i Nord-Norge i 2008. Pengene skal brukes til markedsføring og utvikling av produkter og nye konsepter.

Dette er en oppfølging av regjeringens nordområdestrategi.

Det legges spesiell vekt på prosjekter der ulike aktører i bransjen samarbeider og bygger nettverk, samtidig som miljøhensyn ivaretas.

- Når regjeringen nå satser så sterkt på reiseliv i nord, er det viktig at reiselivsnæringen også selv følger opp og samarbeider. Dette er en utfordring, understreker næringsministeren.

Det er Innovasjon Norge som forvalter pengene og har ansvar for markedsføringen av Norge som reisemål.

I tillegg til bevilgningen gjennom Innovasjon Norge har destinasjonsselskapet Svalbard Reiseliv fått et tilskudd på 2 millioner kroner. Pengene skal brukes til å fremme turistaktiviteter som bidrar til trygg og miljøvennlig bruk av den sårbare naturen på Svalbard.

- Regjeringen vil at Svalbard skal være et utstillingsvindu for god forvaltning av natur- og kulturmiljø i fremtiden, sier Andersen.