Historisk arkiv

Videreutvikling av Altinn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Det er regjeringens mål at offentlig sektor skal være et konkurransefortrinn for norsk næringsliv. Regjeringen tar derfor et stort grep for å videreutvikle Altinn.

7. juli ble det inngått nye avtaler for drift og utvikling av Altinn. Med en kontraktsverdi på 700 millioner kroner er Altinn den største enkeltsatsingen regjeringen gjennomfører for å utvikle fremtidsrettede og gode elektroniske løsninger for næringsliv, offentlig sektor og borgere.

Flere enn 130 ulike skjemaer er nå tilgjengelige for rapportering gjennom Altinn. Elektronisk rapportering gjennom Altinn har ført til en betydelig reduksjon i næringslivets belastning ved rapportering av skjemadata. I tillegg er det gjort besparelser hos mottagende etater, blant annet som en følge av langt bedre datakvalitet ved elektronisk innrapportering.

Offentlige etater kan sende informasjon i form av en melding til de næringsdrivendes egen mottattboks i Altinn. Sammen med innrapporteringstjenesten legger meldingsfunksjonaliteten til rette for en helelektronisk skjemadialog mellom næringsliv og offentlige etater.

Utviklingen av samhandlingstjenester er den største nyutviklingen som vil skje i Altinn. Samhandlingstjenester kopler sammen ulike tjenester og tjenestetyper, og skal legge til rette for at Altinn skal kunne støtte felles elektroniske arbeidsprosesser mellom en eller flere brukere og en eller flere etater. Brukeren skal så langt det er mulig få tilpasset tjenesten til sin aktuelle situasjon 

Gjennom å tilrettelegge for samhandlingstjenester vil offentlige virksomheter kunne gå sammen om å tilby tjenester som støtter opp under prosesser i næringslivet. 

Samhandlingstjenester omtales også som e-dialog. E-dialogen mellom det offentlige tjenesteapparatet og næringslivet går nå inn i en æra hvor vi forventer tydelige effektivitetsgevinster. 

Altinn-løsningen ble satt i full produksjon våren 2004. Den har gjennom samarbeid mellom flere sentrale offentlige etater utviklet seg til en løsning for elektronisk innrapportering til det offentlige.

Siden starten har Altinn vokst fra å være en løsning for 3-4 etater, til i dag å omfatte tjenester for 23 statlige etater. I 2007 leverte 387 000 foretak oppgaver via Altinn. Blant annet 78 prosent av selvangivelsene for næringsdrivende og 91 prosent av aksjonærregisteroppgavene. 

Les mer på Altinns hjemmesider.