Historisk arkiv

Nabolunsj med mediegründere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Bare et steinkast fra regjeringskvartalet holder et lite gründerfelleskap til. Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad satte stor pris på å få en lunsjinvitasjon fra disse naboene i Møllergata.

Bare et steinkast fra regjeringskvartalet holder et lite gründerfelleskap til. Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad satte stor pris på å få en lunsjinvitasjon fra disse naboene i Møllergata. 

Bilde fra lunsjen
Bildetekst: Nabolunsj med gründere fra Confetti, Gemius, MeetingPoint, Robert Ruud Analysetjenester og Duplo Media.

Gründerne hadde mange tanker om hva politikerne kan gjøre for å legge bedre til rette for småbedrifter, og hva som skal til for å gjøre det mindre komplisert å starte opp nye bedrifter.  Brustad på sin side lyttet interessert til gründernes tilbakemeldinger, men uten å kunne gi noen konkrete lovnader på stående fot.

- Jeg tok med meg innspillene deres, blant annet det som ble sagt om kapitalbehovet som oppstår i utviklingsfasen etter etablering. Mangel på kapital fører til at investeringer ofte må utsettes, noe som i mange tilfeller også utsetter den videre veksten i disse selskapene. Dette blir spesielt prekært i tider hvor bankene er mer restriktive med utlån. Denne typen problemstillinger følger vi selvsagt nøye med på, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Brustad var også opptatt av å formidle at det bare i løpet av det siste året er tatt flere initiativer som skal gjøre det enklere både å starte og drive småbedrift.

- Det viktigste enkelttiltaket er nok etableringen av en ny etablererstipendordning under Innovasjon Norge. Denne ordningen gjør det enklere for gründere i sentrale strøk å få støtte til å starte bedrift, sier Brustad.  

Så langt har over 200 nye bedrifter mottatt midler fra den landsdekkende etablererstipendordningen som kom på plass med tiltakspakken i vinter. 

- I tillegg vil jeg nevne det arbeidet vi gjør for SMBenes betingelser. Det er viktig å få til reelle forenklinger for små bedrifter i Norge. Per i dag har alle selskaper samme krav til aksjekapital, regnskap og revisjon. Det vil nå bli satt ned et lovutvalg som skal se nærmere på hvordan vi kan oppnå et forenklet regelverk for de aller minste bedriftene. Vi skal også utarbeide en strategi for små og mellomstore bedrifter, sier Brustad.