Historisk arkiv

Vil åpne opp for norske bedrifter i USA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Trond Giske tok med seg den amerikanske ambassadøren, Barry B. White, til et vinterkledt Melkøya badende i tussmørket. Hensikten var å sikre norske bedrifter kontrakter på det amerikanske markedet.

Nærings- og handelsminister Trond Giske, ordfører Alf E. Jacobsen og ambassadør Barry B. White
Nærings- og handelsminister Trond Giske, ordfører Alf E. Jacobsen og ambassadør Barry B. White. Foto: Mona Mortensen Krane.

Trond Giske tok med seg den amerikanske ambassadøren, Barry B. White, 70 grader nord, til et vinterkledt Melkøya badende i tussmørket. Hensikten var å sikre norske bedrifter kontrakter på det amerikanske markedet.

- Jeg håper at besøket til Melkøya kan bidra positivt i den forstand at amerikanerne vil vurdere flere norske bedrifter i tiden fremover. Det burde være store muligheter for norsk teknologi- og leverandørindustri på det amerikanske markedet. Innen områder som for eksempel LNG og subsea er norsk teknologi i verdensklasse. Vi ønsket å vise frem helt spekteret av kompetansen som finnes hos norske utstyrsleverandører i dag, og da egnet Melkøya seg godt, sier Trond Giske.

Blant bedriftene som fikk presentere seg var Aibel, BIS, Höegh LNG og ENI. I tillegg slapp Hammerfests ordfører, Alf E. Jacobsen, til med noen ord om de mange positive ringvirkningene anlegget på Melkøya har hatt for lokalsamfunnet i Hammerfest.  

- Jeg synes det er imponerende at ambassadøren tok seg tid til en slik tur bare 12 dager før den amerikanske presidenten kommer til Norge. Jeg vil tro han har nok å sysle med i den forbindelse, avlutter Giske. 

Ambassadør Barry B. White, produksjonsdirektør Knut Henrik Dalland og nærings- og handelsminister Trond Giske
Ambassadør Barry B. White, produksjonsdirektør Knut Henrik Dalland og nærings- og handelsminister Trond Giske. Foto: Mona Mortensen Krane.