Historisk arkiv

2020-utvalget

- Innovasjon er å være annerledes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Innovasjon, gründere og venturekapital stod på dagsorden når næringsminister Trond Giske møtte 2020-utvalget for næringslivsledere for tredje gang.

Innovasjon, gründere og venturekapital står på dagsorden når næringsminister Trond Giske møter 2020-utvalget for næringslivsledere for tredje gang.

 

- Entreprenørskap og etablering av ny virksomhet er avgjørende for at Norge skal utvikles til et av verdens mest innovative land. Et konkurransedyktig næringsliv må gjenskapes hele tiden. Fornying og kontinuerlig omstilling er en forutsetning for at vi skal kunne øke verdiskapingen og opprettholde vår velferd i fremtiden, sa nærings- og handelsminister Trond Giske.

 

- Det å være innovativ er å være annerledes. Politikken skal gå ut og lage forskjeller, det er de vi skal tjene penger på. Glem likevekt. Støtt og tilrettelegg for mangfold - og sørg for sterke seleksjonsmekanismer, sa Svein Olav Nås ved Forskningsrådet.

 

Han var en av fire innledere som skal ta statsråden og næringslivslederne gjennom fasene fra innovasjon, bedriftsetablering, vekst og venturekapital, når 2020-utvalget møttes på Reitangruppens hovedsete, Lade Gaard i Trondheim.

 

De øvrige innlederne var Erik Hagen i Viking Venture, John Markus Lervik i Cxense samt Terje Eidesmo i EMGS.  Ansvarlige for dagens innhold var Olav Selvaag i Selvaag-gruppen og Øystein Skiri i Boost Communications. Sistnevte var overbevist om at dagen ville bli utbytterik.

 

- Vi har hentet inn innledere som kan belyse hver av fasene, fra du går med en gründer i magen, forsøker å å bygge opp selskapet og til det skal ut i verden og vokse. Det er mye bra ved rammevilkårene for norsk næringsliv i oppstartsfasen, men også en del problemstillinger og utfordringer det vil være nyttig å ta opp. Ved slutten av dagen håper vi å kunne sitte igjen med en liste med konkrete tiltak og innspill som statsråden kan ta med seg tilbake i departementet, sier Skiri.

 

Det er utvalgets medlem Ole Robert Reitan som var vertskap denne gangen.

 

- Vi i REMA 1000 føler oss hjemme når det snakkes om innovasjon og gründere. Det er mye å lære av både innleggene og de faglige diskusjonene når så mange flinke folk er samlet. Det å lære av de som er gode passer inn i Reitangruppens filosofi, sa han.

 

Kontaktperson: Anne Cecilie Lund, kommunikasjonsrådgiver NHD, 99621213